Luxe safari

Luxe safari in het Krugerpark

De echte levensgenieter kiest voor deze luxe safari door het Krugerpark. Eenmaal aangekomen in Zuid-Afrika’s nummer 1 wildpark, kun je bijkomen van je reis vanaf Johannesburg door even lekker te douchen; die zit ensuite in je kamer.

Transfer van Johannesburg naar het Krugerpark
Je luxe safari begint in Johannesburg. Je wordt opgehaald in het hotel waar je verblijft. Tijdens deze reis bezoek je, behalve uiteraard het Krugerpark, de Lisbon Falls, de Three Rondavels in de Blyde River Canyon en God’s Window.

Met eigen vervoer naar het Krugerpark
Kom je met eigen vervoer naar het Krugerpark? Geen probleem. Bij het reservering krijg je van ons een “SAN Parks reservation number”, waarmee je bij de gate toegang krijgt om door te rijden naar het Pretoriuskop Rest Camp.

Geniet van een luxe safari in het Krugerpark

Opgefrist? Dan wacht de eerste safari al op je. De komende dagen, variërend van 3 t/m 6 dagen nemen we je mee op zoek naar de Big 5. ’s Ochtends trek je bij het eerste daglicht er op uit om leeuwen, luipaarden, olifanten, nijlpaarden, buffels en koedoes van dichtbij te zien. In de middag, tijdens de hitte als de dieren verscholen in de schaduw verstopt zitten, rust je uit in je comfortabele chalet met mooi terras, of geniet je van het zwembad dat ter je beschikking staat.

Als de temperatuur weer daalt, de wilde dieren op zoek gaan naar water en de daggasten het Krugerpark moeten verlaten, ga jij op safari tijdens zonsondergang – met zaklampen in de aanslag.

Na afloop word je een heerlijk driegangenmaaltijd voorgezet, voorzien van een glas Zuid-Afrikaanse wijn, bij het gezamenlijk kampvuur. Of je geniet van de maaltijd privé op het teras van je chalet. De keuze is aan jou.

Reisinformatie:

1. Reisprogramma
2. Accommodatie
3. Tarieven
4. Vertrekdata
5. Inclusief/exclusief

Een familie olifanten in het nabij gelegen Sabi Sand Game Reserve, onderdeel van het Greater Kruger National Park
olifnaten in sabi sand

1. Reisprogramma


Dag 1: Johannesburg naar het Krugerpark
Op dag 1 reis je ’s ochtends vroeg vanuit Johannesburg naar het Krugerpark toe. We kunnen een transfer voor je regelen, maar je kunt ook zelfstandig reizen. De lunch in het Pretoriuskop Restcamp waar je verblijft is voor eigen rekening. Nadat je gesetteld bent in je chalet ga je tijdens de zonsondergang met een ranger op safari. Je komt na sluitingstijd terug in het kamp, reguliere daggasten zijn op dat moment niet meer in het park. Dit vergroot je kansen meer wilde dieren te zien.

’s Avonds geniet van je een driegangen diner dat bij de prijs inbegrepen in.

Dag 2: Safari van een volledige dag
De beste safari’s maak je ’s ochtends vroeg. Vandaag ga je dus zo vroeg mogelijk het Krugerpark in. De exacte tijd is afhankelijk van het seizoen. Voordat je het park in gaat nuttig je een snelle koffie met muffins en/of fruit. De ochtendsafari duurt ongeveer 3 á 4 uur. Hierna eindigt het reisprogramma van de 2-daagse safari’s.

Aan het einde van de ochtend keer je terug in het Pretoriuskop Restcamp. Je hebt dan de mogelijkheid om te zwemmen, het museum te bezoeken, wat winkeltjes te bezoeken of om te relaxen bij het restaurant. Vergeet je verrekijker niet mee te nemen, het Pretoriuskop Restcamp is een paradijs voor vogelliefhebbers!

Na deze siësta ga je ’s middags opnieuw op safari in het beroemdste wildpark ter wereld. Alle game drives worden uitgevoerd in een speciaal uitgeruste open 4×4 jeep, waardoor je goed zicht hebt op alle wilde dieren die spot.

Je besluit de dag met een heerlijk diner dat geserveerd wordt bij het kampvuur.

Dag 3: Ochtendsafari en terug naar Johannesburg
Dit is je laatste kans om de Big 5 te zien te krijgen. Je staat opnieuw vroeg op om op safari te gaan. Na het ontbijt reis je terug naar Johannesburg – of je vervolgt je eigen weg als je met eigen vervoer bent gekomen. Je wordt afgezet bij het hotel of guesthouse van jouw keuze en daarmee komt je luxe safari door het Krugerpark helaas ten einde.

Opmerking:

  1. Dit is het reisprogramma van 3 dagen. Bij safari’s die langer zijn wordt voor elke dag het programma van dag 2 herhaald.
  2. Bij safari’s van 3 dagen en langer is het mogelijk om een dag safari te vervangen voor een excursie naar de Panorama Route. Zie hier voor meer informatie over deze roadtrip.
  3. Je kunt een optionele nachtsafari in het Krugerpark bijboeken.

Boek deze safari

2. Accommodatie


Je overnacht in de chalets van het Pretoriuskop Restcamp. Dit is het grootste kamp in het Kruger National Park en ligt aan de zuidelijke over van de Sabie Rivier. Er is veel begroeiing, dat maakt het een prettig kamp. Doordat het kamp aan de rivier ligt, is het ook een drukbezocht kamp door diverse wilde dieren.

De accommodatie is een ronde chalet; een bungalow in Afrikaanse stijl. De badkamer (wc en douche) is ensuite. De chalets zijn voorzien van of een ventilator of een airconditioning.
Het aanzicht van de chalets.
Luxe safari in het Krugerpark
 Geniet ’s avonds van de geluiden uit de bush op je eigen terras.
Luxe safari in het Krugerpark
De bedden in het chalet.
Luxe safari in het Krugerpark

3. Tarieven


De tarieven van deze safari zijn als volgt:

2 dagen: € 180,- p.p
3 dagen: € 380,- p.p
4 dagen: € 560,- p.p
5 dagen: € 780,- p.p
6 dagen: € 960,- p.p

Deze tarieven zijn exclusief de bijdrage van € 15,- aan het garantiefonds GGTO en € 2,50 aan het Calamiteitenfonds per boeking.

Transfer van Johannesburg naar het Krugerpark en terug:
Als je wilt kunnen we je ophalen bij je accommodatie of het vliegveld in Johannesburg. Ook kunnen we je weer terugbrengen naar Johannesburg. De kosten van deze transfer (retour) bedraagt € 110,- p.p.

Als je hier gebruik van wil maken kun je dat aangeven in het boekingsformulier

4. Vertrekdata

Deze luxe safari vertrekt dagelijks. Er is geen minimaal aantal boekingen vereist.

5. Inclusief/exclusief


De reissom is inclusief: 

Begeleiding van professionele, FGASA-geregistreerde gidsen.
Maaltijden en wijn zoals aangegeven in het reisprogramma.
Safari game drives in het Kruger National Park in een open 4×4 safari jeep zoals aangegeven in het reisprogramma.
Alle toegangsprijzen (entry fees) en conservation fees voor het park.
Overnachtingen in accommodaties zoals aangegeven op de foto’s en in het reisprogramma.
1 liter mineraalwater per persoon tijdens de safari’s in het Krugerpark.

De reissom is exclusief:

Maaltijden die niet specifiek zijn benoemd in het reisprogramma.
Aankopen van een persoonlijke aard.
Fooien.

Boek deze safari