Nachtsafari in het Krugerpark

nachtsafari in het krugerpark

Nachtsafari in het Krugerpark

Maak je safari-avontuur door het Krugerpark helemaal af met een spanende “SAN Parks Night Drive”. Tijdens een avontuurlijke nachtsafari in het Krugerpark trek je er samen met een ervaren Ranger van 20:00 tot 22:00 op uit om dieren te zien die zich overdag verschuilen en die je daarom wellicht niet hebt kunnen zien. In het duister ga je, gewapend met een zaklamp, op zoek naar de Big 5 op het moment van de dag dat roofdieren het meest actief zijn.

Dit is niet alleen een hele spannende safari, het is ook een mogelijkheid om te genieten van de befaamde heldere Afrikaanse sterrenhemel. In Nederland en België zie je vanwege lichtvervuiling nauwelijks sterren en je zult tijdens een nachtsafari in het Krugerpark verstelt staan van de sterrenpracht. Vergeet dus niet ook regelmatig even naar de lucht te kijken en te genieten!

Mocht je een nachtsafari in het Krugerpark willen maken, dan is het belangrijk om te weten dat:

1. De kosten voor deze safari 260 rand per persoon bedragen;
2. Kinderen jonger dan 6 jaar helaas niet toegelaten zijn;
3. Een nachtsafari ten koste gaat van de tijd voor je diner.

In het boekingsformulier van de kampeersafari, de midrange safari en de luxe safari kun je een nachtsafari in het Krugerpark bijboeken.

Vragen over de nachtsafari?

Neem bij vragen even contact met ons op, we staan voor je klaar!

Hotel vlakbij Johannesburg airport

Hotel vlakbij Johannesburg airport

Als je na een lange internationale vlucht aankomt in Johannesburg, dan wil je natuurlijk het liefst zo snel mogelijk naar een fijne en comfortabele accommodatie om te genieten van een verfrissende douche, een lekkere kop koffie of een duik in een heerlijk zwembad. Kortom, je wilt naar een hotel vlakbij Johannesburg airport. Onze twee lodges liggen op slechts 7,5 kilometer en 12 kilometer afstand van het internationale vliegveld van Johannesburg: de Outlook Lodge O.R. Tambo en de Outlook Lodge Lakefield. Beide loges zijn dus een ideaal hotel vlakbij Johannesburg airport.

De Outlook Lodge O.R. Tambo

De O.R. Tambo Lodge ligt op slechts 7 minuten rijden vanaf het vliegveld. In de receptie kun je gratis gebruikmaken van de Wi-Fi. Kamers zijn uitgerust met airconditioning en er zijn mogelijkheden om thee en koffie te zetten. Op aanvraag kan de kok lunch en diner voor je bereiden en ook is er een kledingwasservice. De O.R. Tambo Lodge rijdt dagelijks frequent heen en weer naar het vliegveld, een airport pickup en drop off is snel geregeld. Tevens is dit hotel een vertrekpunt voor de safari’s naar het Krugerpark. Dit alles maakt de O.R. Tambo Lodge een ideale accommodatie om te overnachten voor of na je safari door het Krugerpark.

Foto’s van de Outlook Lodge O.R. Tambo

Een twin room, ook te boeken als een double room
Hotel vlakbij Johannesburg airport
Geniet van heerlijke douchefaciliteiten
Douche Outlook OR Tambo Lodge
Het restaurant in de Outlook Lodge O.R. Tambo
Restaurant Outlook OR Tambo Lodge
De receptie met gratis Wi-Fi
Receptie Outlook OR Tambo Lodge
Het terras grenzend aan de tuin
Terras Outlook OR Tambo Lodge
De vrij toegankelijke tuin
Tuin Outlook OR Tambo Lodge

Tarieven voor een overnachting in de Outlook Lodge O.R. Tambo

Een persoon / Double room: € 42,- p.p.p.n.
Twee personen / Double room: € 30,- p.p.p.n.

Een persoon / Twin room: € 42,- p.p.p.n.
Twee personen / Twin room: € 30,- p.p.p.n.

Bij deze tarieven is het ontbijt inbegrepen.

Outlook Lakefield Lodge

De Outlook Lakefield Lodge is een kleinschalig guesthouse met 2 double rooms en 5 twin rooms. Deze B&B ligt iets verder verwijderd van het vliegveld dan de bovenstaande Outlook Lodge O.R. Tambo, maar het vliegveld is op een afstand van 12 kilometer nog altijd bijzonder snel en goed bereikbaar. Deze lodge ligt in een zeer rustige en veilige wijk, een heerlijke plek dus om aan de drukte van de stad te ontsnappen. In de groene tuin kun je een duik nemen in een zwembad, in de receptie is gratis en snel internet beschikbaar en ook deze guesthouse is een opstapplaats voor onze safari’s naar het Krugerpark.

Foto’s van de Outlook Lakefield Lodge

Het aanzicht van de Outlook Lakefield Lodge
Hotel vlakbij Johannesburg airport
Een van de double room kamers
Kamers Outlook Lakefield Lodge
De receptie met gratis Wi-Fi
Outlook Lakefield Lodge
De kamers hebben een ensuite badkamer
Douche Outlook Lakefield Lodge
Het restaurant
Restaurant Outlook Lakefield Lodge
Geniet van de heerlijke tuin met dito zwembad
Tuin Outlook Lakefield Lodge

Tarieven voor een overnachting in de Outlook Lakefield Lodge

Een persoon / Double room: € 45,- p.p.p.n.
Twee personen / Double room: € 32,- p.p.p.n.

Een persoon / Twin room: € 45,- p.p.p.n.
Twee personen / Twin room: € 32,- p.p.p.n.

Bij deze tarieven is het ontbijt inbegrepen.

Pretoriuskop Rest Camp

pretoriuskop rest camp

Waar slapen in het Krugerpark

Wanneer je op safari gaat in het Krugerpark kun je er natuurlijk voor kiezen om in 1 van de hotels of lodges in de buurt te overnachten. Maar wat is er nu leuker dan slapen in het Krugerpark zelf? Pretoriuskop Rest Camp is één van de kampen in het Krugerpark waar dit mogelijk is.

Geniet van de zonopkomst na het overnachten in het Krugerpark
zonsopkomst pretoriuskop rest camp

Over Pretoriuskop Rest Camp

Het Pretoriuskop Rest Camp is 1 van de oudste kampen in het Krugerpark, met een zeer interessante geschiedenis. Tussen 1836 en 1860 zochten de Voortrekkers naar verschillende mogelijke routes om handel te drijven met Mozambique. Deze Voortrekkers waren Nederlandse kolonisten die de Kaapkolonie verlieten om hun eigen Boerenstaten te stichten. Andries Pretorius was 1 van de leiders van de Voortrekkers. Vandaag de dag wordt hij nog altijd beschouwd als 1 van de stichters van de Zuid Afrikaanse republiek.
Het Pretoriuskop Rest Camp dankt zijn naam aan Andries Pretorius, die niet al te ver van het kamp begraven ligt aan de voet van een heuvel (kopje). Ten zuiden van het kamp ligt de Voortrekkersweg, de originele route van de Voortrekkers naar het Noorden. Langs deze Voortrekkersweg werd ook Jock of the Bushveld geboren. Jock was de hond van Sir Fitzpatrick, die een boek schreef over de vele avonturen die hij samen met zijn hond in het gebied beleefde. Langs de route zijn nog verschillende plaquettes te vinden ter nagedachtenis aan Jock, met interessante feiten over de tijd van de transportrijders.

Ook was het kamp het eerste kamp in het Krugerpark waar bezoekers mochten overnachten. Sindsdien is het altijd 1 van de populairste kampen van het park gebleven. Vandaag de dag kun je er kiezen uit een brede selectie van accommodaties variërend van campsites tot luxe safaritenten en bungalows. Voor ieder wat wils dus!

Qua wildlife staat het kamp bekend vanwege de grote populatie witte neushoorns die in de nabije omgeving voorkomen. Daarnaast komen er in de directe omgeving veel kudu’s, sabel antilopen, giraffen en zelfs de zeldzame wilde honden voor.

Faciliteiten Pretoriuskop

  • Bij de receptie kan men informatie krijgen en activiteiten kan boeken;
  • Er is een restaurant, cafetaria, zwembad en winkel aanwezig;
  • Bijkomen van een drukke safaridag doe je in het zwembad;
  • In het museum kun je alles te weten komen over de tijden van de Voortrekkers;
  • Er zijn gezamenlijke keuken-, toilet- en douchefaciliteiten beschikbaar voor kampeergasten.

Het zwembad van het Pretorius Rest Camp.
Pretoriuskop Restcamp

Safarimogelijkheden

Het Pretoriuskop Rest Camp biedt een grote variëteit aan safarimogelijkheden. Zo kun je er onder begeleiding van een ranger verschillende gamedrives doen, zoals ochtenddrives, sunset drives en full day game drives. Ook is het mogelijk om onder begeleiding een bushwalk te doen. Een echte aanrader, want zo beleef je het Krugerpark op een heel andere manier. Houd ook zeker in het kamp zelf je ogen open en camera bij de hand, het is een paradijs voor vogelliefhebbers!

Heb je interesse in een verblijf in het Pretoriuskop Rest Camp? Neem dan eens een kijkje bij onze volledig verzorgde safarireizen. Er is voor ieder budget een prachtige safarireis beschikbaar.

Zelfstandig of en georganiseerde safari door het Krugerpark?

Het Krugerpark: waarom je beter voor een georganiseerde safari kan kiezen

Er zijn vele manieren om het Krugerpark te ontdekken. Niet zo heel vreemd, het park beslaat namelijk een gigantisch gebied. Je kan er natuurlijk voor kiezen om zelf door het Krugerpark te rijden, maar naar onze mening is het beter om voor een georganiseerde safari te kiezen. Benieuwd waarom? We zetten 4 redenen voor je op een rij.

Kennis en ervaring van de rangers

Stel je rijd in je huurauto door het Krugerpark en dan zie je een dier wat lijkt op een hert. Maar welk dier is het precies? Een bushbok, steenbok, klipspringer of nyala? Een ranger kan je precies vertellen welk dier het is en geeft je meer informatie over het dier. Daarnaast beschikken zij vaak over jarenlange ervaring als het aankomt op het spotten van dieren en weten daardoor ook precies waar ze op moeten letten en waar dieren regelmatig worden gespot. Wie een georganiseerde safari boekt zal waarschijnlijk ook een dag met eigen truck door het Krugerpark rijden. Ook de gids die je begeleidt tijdens die tour kan je heel veel vertellen over de dieren, de omgeving en weet precies waar hij op moet letten.

Waterbok

Drukte in het park

In het Krugerpark kan het in bepaalde periodes enorm druk zijn. Het voordeel van een georganiseerde safari is dan dat geplande gamedrives tijdig worden vastgelegd. Daarnaast weet jouw gids precies wanneer het druk is in het park. Tijdens gamedrives met eigen truck zullen zij dan ook extra vroeg vertrekken, zodat je niet voor een lange rij voor de ingang van het park komt te staan. Want wie in een lange rij komt te staan heeft minder tijd in het park en dat is natuurlijk zonde.

Je ziet meer van het park

In het algemeen is het niet toegestaan om met een huurauto offroad te rijden. Safarivoertuigen, waar een overlandtruck onder valt, mogen dit wel. Op de manier ga je veel dieper het park in en is de kans op het spotten van dieren een stuk groter. Zo kom je dus op plekken waar normale auto’s niet kunnen of mogen komen. Daarnaast is een overlandtruck of een open jeep een stuk hoger als een normale auto, waardoor je veel beter zicht hebt. Ook mooie foto’s maken wordt dan ineens een stuk makkelijker.

Krugerpark safari jeep

Veiligheid & welzijn

Een ander voordeel van een georganiseerde safari is dat gidsen en rangers het gedrag van dieren herkennen. Een goede ranger en / of gids stelt altijd de veiligheid van de reiziger en het welzijn van het dier op voorop. Zo zal een dier nooit geprovoceerd of opgejaagd worden en houden zij in de gaten of iedereen zich in aan de regels houdt. Jij zal misschien niet direct agressief of angstig gedrag van een dier herkennen en dit kan mogelijk voor grote problemen zorgen. Er zijn bijvoorbeeld meer dan eens auto’s omgeduwd door olifanten. Helaas zijn er ook nog steeds mensen die denken dat het een goed idee is om uit de auto te hangen om een goede foto van een leeuw te maken. Een goede ranger of gids herkent het gedrag van de dieren en handelt snel en accuraat bij mogelijk gevaarlijke situaties.

Contact

Ben je nog niet overtuigd wat voor jou de beste keuze is? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op en we leggen je graag de mogelijkheden voor om jou reis tot een succes te maken!